Narrativ rond om Leonard Cohen – A crack in everything.

När:
2018-05-30 kl. 19:00 – 20:30
2018-05-30T19:00:00+02:00
2018-05-30T20:30:00+02:00
Var:
Världskulturmuseet
Södra Vägen 54
412 54 Göteborg
Sverige
Narrativ rond om Leonard Cohen - A crack in everything. @ Världskulturmuseet | Västra Götalands län | Sverige

Narrativ rond på världskulturmuseet, Södra vägen 54. Göteborg

Säsongens sista narrativa rond kommer att handla om den gåtfulle Leonard Cohen, metaforernas mästare. Han föddes i kostym, lärde sig spela gitarr för att ”få tjejer”, uppfattade sig själv som poet och gjorde musik mest för att han behövde pengar. Hade svåra depressioner, drack en hel del, blev en Rinzai Monk (”the Marines of the spiritual world”), lämnade den världen ”because my cheerfulness prevailed”, tvingades motvilligt tillbaka till turnélivet eftersom en kompis förskingrat hans pensionspengar, och gjorde sin kanske allra bästa musik strax innan han dog.

Vi kommer att diskutera relationen mellan hans liv och konst och med oss kommer vi (om tekniken fungerar) att ha en kanadensisk patolog, Kim Solez, som kände Leonard väl och som ordnat flera events till hans ära.

Välkomna till ett spännande event om hur en i grunden blyg och bräcklig människa kan bli en världsartist. Det blir nog svårt att undvika att vi också kommer in på vår egen Aviciis sorgliga öde. Är konsten som terapi för farlig?

Henrik Sjövall och Maria Bolin leder kvällen.

Fri entre men anmäl dig gärna här på Facebook så att vi hyr lokal efter rätt antal.

Ps: Som vanligt finns möjlighet till eftersnack på Cyrano på andra sidan gatan efteråt.

Välkomna!